Facings

Breng je natuurlijke smile weer tot leven

Hernieuw je glimlach met facings van Smile Boutique in Rotterdam.

Vanaf €150,- per composietfacing.

Herstel je natuurlijke glimlach

met de facings van Smile Boutique

Facings4

Your smile, our pleasure.

Facings plaatsen

Bij beschadigingen aan tanden en kiezen kan het plaatsen van facings je glimlach herstellen. Het aanbrengen van facings is een zorgvuldige behandeling. Over je tand of kies wordt een speciaal op maat gemaakt schildje geplaatst zodat je gebit er weer stralend uitziet.

Het plaatsen van facings is een zorgvuldige behandeling. Bij Smile Boutique werken dan ook uitsluiten gediplomeerde mondzorgprofessionals aan het creëren van jouw ideale, natuurlijke glimlach.

Facings5

Zij gingen u voor

Smile Boutique reviews

Desiree Stokkerman
Lees verder
"Super kundige mensen die mij goed hebben geadviseerd en geholpen! Ik ben enorm blij met het resultaat!!"
Dirkjan Kalkman
Lees verder
"Super tevreden met de door Eva gezette facings. Snel, pijnvrij en zeer vakkundig!"
Alina De Wolf
Lees verder
"Eigenlijk wou ik met zo min mogelijk schade voor mijn tanden het beste resultaat krijgen. En dat heb ik zeker bij Smile Boutique gekregen."
Robin Harreman
Lees verder
"Heb gelijk mijn oude tandarts ingeruild voor deze, werd vriendelijk geholpen en zijn zeer secure:)."
Colin Voorbij
Lees verder
"Zeer tevreden en blij met mijn facings!"

Before and after

BEFORE AND AFTER - TANDARTS RA'ED ALTHAMER
BEFORE AND AFTER - TANDARTS RA'ED ALTHAMER

Perfect afgestemd

De perfecte facings voor jouw ideale smile

facings1

Bij Smile Boutique vinden wij het belangrijk dat we je helpen bij het vinden van de ideale facings voor jouw smile. Facings zijn er in verschillende materiaalsoorten. Welke het beste bij jou past is afhankelijk van je mondgezondheid, je gebit en je wensen. 

Composiet facings worden gemaakt van hetzelfde materiaal als vullingen. Het voordeel van composiet is dat er veel kleuropties zijn binnen de wittinten. De kosten van composiet facings zijn van alle facings materiaalsoorten het laagst. 

Composiet kan gemodelleerd worden naar de gewenste vorm en heeft een natuurlijke uitstraling. Composiet facings zijn wat kwetsbaarder dan andere soort facings maar een composiet facing kan gemiddeld 7 jaar meegaan en heeft als voordeel dat het bij beschadiging goed hersteld kan worden.

De prijs start vanaf €150,- per composietfacing.

Porselein facings worden gemaakt van een kwalitatief hoogwaardige materiaal. De porseleinen facings worden al tientallen jaren gebruikt in de tandheelkunde en waar ze vroeger vaak dik en onnatuurlijk leken, heeft de doorontwikkeling van porseleinen facings ervoor gezorgd dat ze vandaag de dag natuurlijk en dun zijn.

Ondanks de stevige eigenschappen van porselein, neemt het het gebruik van dit soort facings af, omdat andere varianten zoals composiet en Non-prep minder gevolgen hebben voor de natuurlijke tanden en kiezen.

Non-prep facings zijn extreem dunne, maar zeer sterke facings die geen of zeer beperkte beslijping van de tanden of kiezen behoeven. De non-prep facings zijn zo dun als een nagel en worden gemaakt van porselein.

Non-prep facings kunnen tot wel 20 jaar meegaan bij de juist verzorging en zijn een prachtige oplossing voor het upgraden van je gebit. De Non-prep facings zijn ook gemaakt van porselein en worden met de grootste nauwkeurigheid op uw mondsituatie aangemeten.

Breng je natuurlijke smile weer tot leven!

Neem contact met ons op voor een afspraak in Rotterdam

Facings by Smile Boutique

De weg naar een natuurlijk mooie lach

Mondgezond

Wij kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om het eigen tandglazuur zo veel mogelijk te beschermen en te behouden. Vanuit deze gedachte doen wij er alles aan om een natuurlijke lach te creëren dat voldoet aan je wensen met behoud van zoveel mogelijk van je eigen tandweefsel.

Daarom zullen wij tijdens de intake een behandelplan opstellen om uw wensen in kaart te brengen en u van veilig en deskundig advies te voorzien rondom het plaatsen van facings.

Facings9
facings-3

Een goed begin

De helft van alle Nederlanders heeft, vaak zonder dit door te hebben, last van ontstoken tandvlees. Voordat facings kunnen worden aangebracht is het van belang dat ontstoken tandvlees eerst verholpen wordt. 

De tandarts van de Smile Boutique zal daarom tijdend de intake altijd bekijken of je tandvlees wat extra aandacht nodig heeft.

Jouw smile

Facings bieden zijn niet altijd de juiste oplossing. Bij mensen met scheef gebit is het soms veel beter om het gebit eerst recht te zetten. Bij een recht en symmetrisch gebit. in een mooie boog, weerkaatst het licht dat op de tanden schijnt heel anders dan bij een onregelmatige stand van de tanden en kiezen waardoor het gebit er al snel een stuk mooier en witter eruitziet.

Tijdens de intake adviseert de tandarts van de Smile Boutique je dan ook over de beste oplossing voor jouw glimlach.

facings7
Facings8

Stralend wit

Tanden bleken is in veel gevallen een goede oplossing om het gebit weer stralend wit te maken. 

Ook voor bleken geldt dit is maatwerk en ieder gebit een individuele aanpak nodig heeft om het gewenste resultaat te bereiken. Vraag de tandarts van Smile Boutique naar de mogelijkheden voor een stralend witte glimlach.

Find your smile again

Met facings van Smile Boutique

Bij Smile Boutique in Rotterdam staan onze mondhygiënisten en tandartsen klaar om je natuurlijke glimlach te herstellen. Onze professionals doen er alles aan om de smile te creëren die bij je past. Hierbij telt niet alleen het eindresultaat, maar ook de weg ernaartoe. 

Van een zorgvuldige intake waarin wij duidelijk en helder uitleg geven over de mogelijkheden, het traject en de kosten tot een professionele behandeling waarin wij er alles aan doen om deze zo pijnvrij en comfortabel mogelijk te maken. Bij Smile Boutique is je glimlach in goede handen.  

F.A.Q.

Facings zijn op maat gemaakte schildjes van composiet of porselein die over de natuurlijke tanden worden geplaatst. Gele tanden, ruwe structuren en oneffenheden worden vervangen door facings die niet van echte tanden te onderscheiden zijn.

De meest geschikte facings zijn van composiet of van porselein. Beide soorten worden op maat gemaakt en helemaal afgestemd op jouw wensen qua kleur, vorm en lengte.

Composiet facings worden in de gewenste kleur gemaakt en aangebracht in één zitting. Ons doel is om zo min mogelijk van de tand of kies te beslijpen voor het plaatsen van de composiet facings. Het voordeel van composiet facings is dat ze snel geplaatst kunnen worden, goedkoper zijn dan porseleine facings en tussen de 4 en 8 jaar meegaan. De tandarts van Smile Boutique Rotterdam werkt graag met composiet facings.

Porseleine facings gaan lang mee omdat ze van dik porselein worden gemaakt en daardoor erg hard zijn. De facings verkleuren niet of nauwelijks. Omdat er bij porseleine facings een stuk van de tand of kies afgeslepen moet worden, adviseren we dit alleen te doen wanneer composiet of non-prep facings geen optie meer zijn.

Non-prep facings worden steeds populairder omdat de technologie toestaat de non-prep facings van flinterdun porselein te maken waardoor je in de meeste gevallen niets van de tanden of kiezen hoeft te beslijpen. De facings zorgen voor een prachtig en natuurlijk resultaat en worden op maat gemaakt voor jouw gebit. De tandarts bij Smile Boutique Rotterdam werkt graag met Non-prep facings.

De kosten van een composiet facing beginnen bij €150 per tand of kies.

De kosten van porseleine facings dienen op maat begroot te worden. U krijgt na de intake een begroting op maat mee. 

Non-prep facings bij Smile Boutique Rotterdam kosten €450 per stuk.

Facings kunnen per tand of kies geplaatst worden. Indien u de hele ‘lachlijn’ wilt voorzien van facings, dan loopt dat meestal vanaf uw achterste kleine kies tot de andere achterste kleine kies. Dat geldt voor de boven- en onderkaak. In totaal zijn dat 20 facings.

Nee. De tandartsen van Smile Boutique Rotterdam zijn geen voorstanders van het moeten beslijpen van de tanden. Alleen als het echt niet anders kan, omdat de tand te dik wordt of de beet niet goed sluit, kan er worden besloten een minimaal laagje van de tanden te beslijpen.

Bleken en facings zijn beide behandelingen om een frisse glimlach te creeeren. Bij Smile Boutique Rotterdam geven we u altijd persoonlijk advies gelet op uw wensen. Soms blijkt dan dat bleken een hele mooie oplossing biedt. 

De tandarts van Smile Boutique heeft de juiste expertise door regelmatig opleidingen te doen op het gebied van cosmetische tandheelkunde. Zijn werkt met de beste materialen die wereldwijd beschikbaar zijn en vind het belangrijk dat uw natuurlijke tanden en kiezen zo min mogelijk worden beslepen. Die combinatie van unieke kenmerken zorgt voor een prachtig eindresultaat waar wij als Smile Boutique 100% achter kunnen staan.

Cosmetische tandheelkundige behandelingen in het buitenland zoals in Turkije worden vaak met lage kwaliteit materialen uitgevoerd. Helaas zien wij regelmatig patienten die daar hun tanden en kiezen volledig hebben laten beslijpen tot een stompje, waarna er facings of kronen geplaatst zijn. Dat zijn technieken die inmiddels niet meer te adviseren zijn en blijvende  schade veroorzaken. 

Maak direct een afspraak